Відправити заявку Дзвонити
ru
ua
093 402-23-23
Головна
Блог
Кредит під заставу паспорта ТЗ (ПТС) – міфічний звір на українському ринку

Кредит під заставу паспорта ТЗ (ПТС) – міфічний звір на українському ринку


Кредит під заставу паспорта ТЗ (ПТС) – міфічний звір на українському ринку

Позичальників, які бажають отримати значну суму коштів, хвилює питання - що ж таке кредит під паспорт ТЗ і як його оформити. Інтерес цей зрозумілий, адже при такому кредитуванні під вигідний відсоток можна взяти грошей більше, ніж при звичайному споживчому кредиті. Але головна перевага - власник автомобіля може продовжувати ним користуватися, адже в заставі у фінансової організації залишається лише паспорт ТЗ.

Проте варто пам'ятати, що позика під ПТС видається в меншому розмірі, ніж стандартна, під заставу транспортного засобу, при якому автівка залишається на майданчику кредитної організації. Займаються оформленням подібних угод:

  • Банки;
  • МФО;
  • Автоломбарди;
  • Приватні інвестори.

Кредит готівкою під заставу паспорта ТЗ - досить затребувана послуга в ряді країн СНД та в США. В Україні така послуга теж на слуху, але мало хто може розповісти, що це таке і як його отримати.

Всі крапки над «і» - ПТС, СТС і Техпаспорт

Багато автомобілістів вважають, що ПТС і СТС – це одне й те саме, але це не так. Так, обидва ці документи є дуже важливими, вони надруковані на державних бланках, захищені від підробки водними знаками, голограмами і повинні бути на руках автовласника. У разі втрати будь-якого з перерахованих документів, власник авто повинен негайно зайнятися їх відновленням. Однак існують і відмінності.

кредит під заставу ПТС автомобіля

Що таке паспорт транспортного засобу (ПТС)

ПТС (ПТС, як калька з російської мови) - бланк суворої звітності, що видається при купівлі автомобіля його власнику, (в США діє його аналог - Vehicle Title). Він потрібен, щоб отримати поліс ОСЦПВ і поставити транспортний засіб на облік. Видавати його мають право:

  • Завод-виробник авто;
  • Митниця (якщо автомобіль імпортний);
  • Органи державтоінспекції;
  • Підприємство, яке проводить переобладнання автотранспортного засобу (в цьому випадку видається повністю новий паспорт ТЗ з урахуванням виконаних змін).

В документі міститься повна інформація про експлуатаційні характеристики автомобіля, відомості про всіх власників авто (попередніх і нинішнього) – паспортні дані, адреса реєстрації, № свідоцтва про реєстрацію авто та права власності на нього.

Згідно з законодавством багатьох країн де паспорт транспортного засобу існує (Росії, Казахстану, США), тримати паспорт ТЗ при собі автовласник не зобов'язаний. Тому кредит під заставу ПТС автомобіля там – поширене явище. А як в Україні? Тут і знаходиться камінь спотикання – в Україні такого документа як паспорт ТЗ просто немає!

гроші під заставу ПТС

Що таке свідоцтво про реєстрацію ТЗ (СТС)

Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (СТС) замінило в Україні техпаспорт на автомобіль після розпаду СРСР. Цей документ, також як ПТС:

  • Друкується на бланку суворої звітності;
  • Захищений від підробок;
  • Повинен оформлятися строго у встановлені законодавством терміни.

Свідоцтво є підтвердженням того, що авто поставлено на реєстраційний облік і власником його є та людина, відомості про яку в ньому вказані. Отримати свідоцтво ТЗ потрібно не пізніше десяти днів з моменту отримання права власності на транспортний засіб.

Порівняння ПТС і СТС

Як видно з вищесказаного, обидва ці документи є дуже важливими. Підіб'ємо короткі підсумки, порівнявши подібності та відмінності СТС і ПТС:

ХарактеристикиСвідоцтво про реєстрацію ТЗПаспорт ТЗ
В яких державах оформляється в обов'язковому порядкуОбов'язково видається автовласникам в Україні, Казахстані, інших державах СНД, в СШАВ Україні даний документ не оформляється
Термін видачіПротягом 10 днів після отримання права власностіВідразу після покупки авто
Чи Обов'язково возити з собоюТакНі
Призначення документаПідтверджує факт придбання авто та реєстрацію його в органах ДержавтоінспекціїПідтверджує технічну справність авто, можливість її експлуатації на дорогах загального користування
Чи може виступати заставою по кредитуНіПозика під заставу ПТС можлива (за винятком України, в якій цей документ не оформляється)

Як отримати кредит під заставу ПТС автомобіля в Україні

Взяти гроші під заставу ПТС авто зазвичай нескладно – процедура нагадує отримання позики в автоломбарді. Для цього не потрібно офіційно підтверджувати свої доходи, також не обов'язково мати позитивну кредитну історію. Позичальник може продовжувати користуватися автотранспортом, оскільки він не залишається на стоянці фінансової організації.

Вимоги, що пред'являються до автомобіля, наступні: він повинен бути повністю технічно справним, не знаходитися під арештом або в розшуку, а також бути не старшим певного віку. Звичайно, це можливо лише в країнах, в яких паспорт ТЗ оформляється. А як же бути українцям?

позика під ПТС

Однак, в Україні взяти кредит під заставу паспорта ТЗ неможливо через відсутність даного документа. Вихід - звернутися у фінансову компанію Mega Credit і оформити позику під заставу авто з правом користування авто. ТЗ в цьому випадку залишається у власника, який може користуватися ним, як і раніше. Можна побачити умови кредитування без постановки авто на стоянку і з постановкою від «МегаКредит») в цій таблиці:

Умови кредитуванняАвто знаходиться на стоянці фінансової організаціїАвто залишається в користуванні власника
Термін кредитування, міс.До 24До 24
Процентна ставка, % на місяцьВід 2%Від 2,9%
Сума, можлива до отриманняДо 80% (рішення приймається індивідуально в кожному випадку)До 60% (рішення приймається індивідуально в кожному випадку)

Впоратися з труднощами можна завжди, пам'ятайте про це!

MegaCredit Автоломбард

Контакти

м. Київ, вул. Туполєва, 1Б

м. Київ, Дніпровська наб., 17

ПН-ПТ: 10:00-19:00

СБ-НД: вихідний

Хочете ми пояснимо як проїхати?

Мова сайту